Καθαρίστε το μπάνιο σαν επαγγελματίας

Επειδή το μπάνιο είναι ο χώρος της προσωπικής υγιεινής των πελατών αν σας εκθέσει θα χάσετε τον πελάτη σας γι αυτό χρειάζεται την καθημερινή σας φροντίδα. 

Οι μυρωδιές όμως, τα άλατα και η μούχλα κάνουν το μπάνιο να είναι ο πιο απαιτητικός χώρος στο καθάρισμα. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να διευκολύνουμε αυτήν την απαιτητική εργασία για εσάς και το προσωπικό σας. 

Βήμα πρώτο: Νιπτήρας

Ξεκινήστε με τα εύκολα. Με απαλό καθαριστικό απομακρύνετε τους δύσκολους λεκέδες στο νιπτήρα. Διαλύστε μια δόση νερό σε μπουκάλι με ψεκασμό.  Ψεκάστε το νεροχύτη, τη βρύση και όλα τα πορσελάνινα είδη στο έπιπλο μπάνιου. Αφήστε λίγο να σταθεί και περάστε τις επιφάνειες που ψεκάσατε με ένα πανί τρίβοντας. Με το ίδιο διάλυμα καθαρίστε και τον καθρέφτη. Βεβαιωθείτε στο τέλος ότι έχετε σκουπίσει καλά παντού. Πρέπει να είναι στεγνά, για να μη μείνουν λεκέδες.

Βήμα δεύτερο: Λεκάνη

Για τα εξωτερικά πορσελάνινα τμήματα της λεκάνης και το καπάκι της χρησιμοποιήστε το ίδιο διάλυμα φτιάξατε πριν για το νιπτήρα. Για το εσωτερικό της λεκάνης χρησημοποιείτε προβιοτικά εκχυσης κατα την χρηση (BIOGIENE WC). Κατόπιν  τρίψτε με το βουρτσάκι. Μην τραβήξετε αμέσως το καζανάκι, αφήστε ακόμη λίγα λεπτά να δράσει σε βάθος.

Βήμα τρίτο: Μπανιέρα ή Ντουζιέρα

Τρίψτε τη μπανιέρα ή τη ντουζιέρα με αυτό το μείγμα. Αφήστε να δράσει και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Απομακρύνετε έτσι τα υπολείμματα σαπουνιού και τα άλατα χωρίς ερεθισμούς στο δέρμα, αναθυμιάσεις και δυσκολίες στην αναπνοή που δημιουργούν τα χημικά καθαριστικά. Η μπανιέρα θα παραμείνει αστραφτερή για περισσότερο.

 

Βήμα τέταρτο: Πλακάκια

Δύσκολο σημείο τα πλακάκια με τα άλατα που έχουν μαζέψει. Ανάλογα με τους λεκέδες υπάρχουν εξιδικευμένα προιοντα . Απλώστε παντού, αφήστε δέκα λεπτά και ξεβγάλτε. Έτσι απλά, χωρίς τρίψιμο. Τα πλακάκια θα λάμψουν. Μην αφήνετε νερά να λιμνάσουν , αν στεγνώνετε συχνά τα άλατα θα αργήσουν να θρονιαστούν και δεν θα δυσκολεύεστε αργότερα να τα απομακρύνετε.

 

Βήμα πέμπτο: Πάτωμα

Έχοντας τελειώσει με όλα τα παραπάνω, φτάνει η ώρα για το πάτωμα. Έχουμε εξαιρετικά προιοντα για τον καθαρισμό του πατώματος που διαλύονται σε νερό. Βγάλτε έξω όσα αντικείμενα ακουμπούν στο πάτωμα, όπως καλάθι , κάδος, πιγκάλ, πατάκια και ξεκινήστε. Για πιο βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιήστε αντί για σφουγγαρίστρα ένα υγρό πανί.

Extra tips στο καθάρισμα μπάνιου

  • Τα άλατα και η υγρασία κάνουν τη κουρτίνα του μπάνιου να φαίνεται γαριασμένη και παλιά, ιδίως στο τελείωμά της. Βάλτε την στο πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς με μαγειρική σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού και λευκό ξύδι στη θήκη του μαλακτικού.
  • Μην παραλείπετε να τινάζετε καλά το πατάκι του μπάνιου. Καλό είναι μάλιστα σε τακτά διαστήματα να το πλένετε κι αυτό στο πλυντήριο. Προτιμήστε ένα χαλάκι χωρίς πλαστική επίστρωση από κάτω, καθώς αυτά με το συχνό πλύσιμο φθείρονται γρήγορα.
  • Αν έχετε καιρό να ασχοληθείτε με τις αποχετεύσεις και έχουν βουλώσει, αναλάβετε άμεσα δράση. Ιδιετερα αν υπάρχει στον χώρο δυσωσμία .
  • Μην ξεχνάτε να βγάζετε τα σκουπίδια από τον κάδο καθημερινά και να αλλάζετε σακούλα.